Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

22 mei 2011

Gamen en opvoeden bij Rondom 10

Het NCRV-televisieprogramma Rondom 10 besteedde op 21 mei aandacht aan gamen. De uitzending is hieronder terug te kijken...

Get Microsoft Silverlight

Gamesindustrie in 2010 in beeld

De gamesindustrie blijft maar groeien. Onderstaande video geeft een aantal cijfers en constateringen die dat illustreren...



(Tip via het vaktijdschrift van de gamesindustrie in Nederland, Control)

17 mei 2011

RTV Rijnmond: programma over opvoeden bij gamen

Bij de tv-serie over opvoeden 'Van 0 tot 23' van RTV Rijnmond is dinsdag 10 mei een uitzending geweest over gamen en opvoeden waar Cees van 10 jaar wordt gevolgd in de wereld van het gamen. Cees (10 jaar) vertelt wat hij erg leuk vindt aan gamen en hoe zijn ouders hiermee om kunnen gaan. Zijn moeder vertelt waar zij regels stelt bij het gamen van Cees en waar ze vragen over heeft. Herm Kisjes komt aan het woord als deskundige. U kunt hier de uitzending bekijken.

16 mei 2011

Nieuw onderzoek over gameverslaving

Op woensdag 12 mei heeft IVO-onderzoeker Tony van Rooij succesvol zijn proefschrift over online gameverslaving verdedigd. In het proefschrift betoogt hij onder meer dat 12.000 jongeren tussen de 13 en de 16 jaar gameverslaafd zijn. Hij stelt dat excessief gamen vaak samengaat met depressieve gevoelens, gevoelens van eenzaamheid, sociale angst en een negatief zelfbeeld. Het proefschrift is hier te downloaden.

Naar aanleiding van het onderzoek zijn door Lea Bouwmeester (PvdA) vragen gesteld in de Tweede Kamer.

12 mei 2011

Beelden bij 'Gamen en autisme'

Elk hoofdstuk in 'Gamen en autisme' begint met een afbeelding uit het echte leven waarover een laag met beelden uit de gamewereld is gelegd. In de bijschriften staat om welke games het gaat. De beelden zijn gemaakt door Brigitt Albers en Inge Jansen.