Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

21 januari 2013

'De Wandeling' over gameverslaving

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Saskia (36) was verslaafd aan het spel World of Warcraft. Ze schrijft hierover op haar website Stoppen met Gamen. In het weekend van 19 en 20 januari vertelde ze haar verhaal in een aflevering van het KRO-programma De Wandeling.

Saskia over de periode waarin ze verslaafd was aan het spel: “Ik voelde me eenzaam. Online vond ik de aandacht die ik zo nodig had. World of Warcraft werd mijn ontmoetingsplek, mijn kroeg. Ik begon online te leven.” Op het hoogtepunt speelt Saskia 72 uur achter elkaar. Ze verliest steeds meer de grip op de werkelijkheid. “Ik zag er niet uit in die tijd. Mijn dochter gaf ik de fles terwijl ik achter de pc doorspeelde. Het spel kwam eerst, dan pas mijn dochter. Als ik daar nu aan denk, staat het schaamrood op mijn kaken.”

19 januari 2013

Ouderavond over gamen in Antwerpen

Op woensdag 23 januari 2013 organiseert Gamebox samen met de stad Antwerpen een ouderavond over gamen. Gamebox is een jongerenorganisatie in Antwerpen die activiteiten heeft op het gebied van gamen. Op 23 januari zal Herm Kisjes namens Betergamen een lezing geven op het thema gamen. Meer informatie is terug te vinden op de flyer van Gamebox.