Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

01 januari 2009

Workshop 'Als gamen problemen geeft'

Recente onderzoeken geven aan dat een kleine minderheid van de jongeren problemen heeft bij gamen. Het is de verwachting dat deze groep gaat groeien, enerzijds omdat het aantal jongeren dat games speelt nog altijd toeneemt, anderzijds omdat jongeren steeds meer uren besteden aan het gamen. Er zijn altijd signalen dat het niet goed gaat met de gamende jongere, zoals mindere schoolprestaties of veranderend (sociaal) gedrag.

In deze interactieve workshop gaan verslavingsdeskundige Herm Kisjes en onderwijs en ict-deskundige Erno Mijland in op wat de mentor of begeleider kan doen als er zorgen zijn over een gamende jongere.

Thema’s zijn: kennis van de wereld van het gamen en de aantrekkelijkheid ervan voor jongeren, het signaleren van problemen, gameverslaving, een visie op en adviezen voor het begeleiden van gamende jongeren, onder andere aan de hand van zelfrapportages.

Deze workshop bij u op school? Neem even contact op met Erno Mijland, 013-5142390.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten