Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

01 oktober 2009

Anderen over onze boeken

Over Gamen en autisme

"Wat mij erg aanspreekt in het boek is het positieve en respectvolle taalgebruik rond jongeren met autisme. (...) Voor ouders van jongeren met autisme is dit boek een absolute aanrader."
(Marion Kuiper op haar weblog)

"Vanwege het feit dat er nog zo weinig beschreven is over (de problematiek met betrekking tot) gamen en autisme zal dit prettig leesbare en informatieve boek van Kisjes en Mijland voor veel ouders en begeleiders een welkome bron van inzichten en adviezen vormen bij de opvoeding en begeleiding van gamende kinderen/jongeren met autisme."
(Monique Pandelaar in een recensie in tijdschrift Engagement met Autisme, editie september/oktober 2011)

"De schrijvers zijn er in geslaagd om een prettig leesbaar en zeer praktisch boek samen te stellen, dat voor elke opvoeder lezenswaardig is. Het geeft enerzijds een goed beeld van de materie en anderzijds veel praktische handvaten. Geen kant-en-klare oplossingen, want die bestaan niet. Elke situatie en elke persoon is weer anders. Maar het is wel een stap in de goede richting!"
(Catharinus Doornbos op Netwijs Edublog)

Over It's all in the games...

"Vind je zelf dat je teveel gamet en merk je dat je haast niet meer zonder kan, koop dan vooral even dit boek dat goed beschrijft wat er kan gebeuren met je. Ook vinden wij belangrijk dat ouders precies moeten weten wat jullie doen als hobby en hoe wij dat beleven."
(Daan Dedert op Gamecloud.nl)

"Ik heb het boek met veel genoegen doorgenomen. Veel bekende en minder bekende onderwerpen worden helder en bondig op een rij gezet. Voor spelchagrijnen, mensen die niet begrijpen waarom jongeren zo opgaan in een computerspel geeft dit boekje een prachtige uitleg. Alles wordt helder beschreven."
(Aad van der Drift in een recensie op Ict-in-onderwijs-nieuws)

"Een absolute must-read voor digibete ouders."
(weblog Jongerenmarketingbureau Keesie)

"Het boek is prettig geschreven, mooi vormgegeven en de praktische adviezen lijken me heel bruikbaar voor de doelgroep."
(Renée Filius in een recensie op Frankwatching.com)

"Een boek dat zich kenmerkt door staccato vormgegeven informatie, kort en bondige uitleg, praktische voorbeelden, beschrijven van de subcultuur van gamers en nuttige informatie voor wie in het onderwerp geïnteresseerd is. En om te weten hoe het met uw eigen vooroordelen zit over gamen."
(Recensie in tijdschrift SP (pdf), januari 2010)

"Al met al een vlot geschreven boek over een interessant nieuw fenomeen. Bij het boek hoort een website met nieuws, aanvullingen en verwijzingen. Kleurrijke lay-out."
(M. ten Kortenaar, NBD | Biblion)

"Wat mij direct opviel was dat er veel gebruik werd gemaakt van verhalen van gamers en hun ervaringen met games. Het boek leest lekker weg, de verhalen zijn kort maar krachtig. (...) Duidelijk is te zien dat de auteurs goed onderzoek hebben gedaan naar wat gamen is. Daarvoor mijn complimenten."
(Alex Zweers op Gameliner.nl)

"Waarom ik blij ben met het boek van Erno en Herm, is het feit dat er eindelijk in één adem aandacht besteed wordt aan de uitersten van gaming: positief en negatief en alles wat daar tussen ligt. Laten we de lol die jongeren van vandaag hebben met gamen niet vergallen door onze onwetendheid (...) en laten we ons als ouders niet verschuilen achter deze onwetendheid en naïef willen blijven."
(Marina van der Wal, Mama weet alles)

"Het is belangrijk dat opvoeders beschikken over enige kennis over games. It's all in the games brengt die kennis op een duidelijke en, toepasselijk genoeg, speelse manier. Niet eerder heb ik de potentiële mogelijkheden en valkuilen van videogames zo overzichtelijk naast elkaar zien staan. Essentieel voor alle ouders die de denkwijze van hun kinderen willen doorgronden."
(Michel Musters, redactiecoördinator Gamer.nl)

"Dit boek is een goed hulpmiddel voor ouders/ opvoeders om hun mening te vormen middels feiten in plaats van angst om zo uiteindelijk hun opvoedingsstijl te bepalen."
(Arthur Kleisterlee, Mondriaan)

"Persoonlijk heb ik als ouder hieraan veel gehad om een duidelijk beeld te krijgen wat gamen zo aantrekkelijk maakt voor jongeren (en ook ouderen), maar ook wat de gevaren zijn. Het boek is zeker aan te bevelen voor ouders, jongeren zelf, hulpverleners en iedereen die ook maar iets te maken krijgt/heeft met dit nieuwe fenomeen binnen de verslavingszorg."
(Mariëtte Staal, ouder, reactie op Onderwijs van Morgen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten