Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

27 november 2009

Games in de media (week 48)

- Groot onderzoek naar gaming in België, artikel op Showbizzkanaal.be.
- IVO doet onderzoek naar internetgedrag tieners, artikel op Trouw.nl
- Games maken Chinees leren leuker, artikel op Vives.nl.
- Games negeren mensenrechten, artikel op Nintendo Only
- Leuke online discussie over gamen.

13 november 2009

Call of Duty: Modern Warfare 2

Get Microsoft Silverlight

Schietspellen worden steeds realistischer. Over de abstract vormgegeven 2D shooters van tien, vijftien jaar geleden maakte bijna niemand zich zorgen. De nieuwste 3D-games zien er echter akelig realistisch uit, alsof je naar een film kijkt, met als verschilt dat zelf de trekker overhaalt. Call of Duty: Modern Warfare 2 is zo'n spel, de discussie over het geweld in het spel is deze week hoog opgelopen.

In de editie van 13 november van het VARA-televisieprogramma Vrouw & Paard discussieerde het panel met Erno Mijland. Het onderwerp start op 04:20.

01 november 2009

Gamersdag 2009

DSCF1911

Wouter van Someren (midden), alias Handewasser, professioneel gamer en onder andere wereldkampioen in Project Gotham Racing in 2007 en 2008 ontving tijdens Gamersdag 2009 op 31 oktober in de Galgenwaard in Utrecht het eerste exemplaar van het boek 'It's all in the games'. Rechts op de foto auteur Herm Kisjes, links Erno Mijland. (Foto gemaakt door Alexander Korf)

Tijdens de dag konden bezoekers kennis maken met de nieuwste entertainment games. Op grote schermen zag het er allemaal gelikt uit. Voor veel gamefans was de dag ook een bijzondere gelegenheid voor een partijtje 'goody hunting': vooral de T-shirts vonden gretig aftrek.

SBS6 maakte een reportage op het evenement, met name over de NK-wedstrijden die gespeeld werden.