Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

08 maart 2010

Game-Expeditie voor ouders

Unieke activiteit tijdens de grootste indoor LAN-party van de Benelux

Avatars, guilds, raids, levellen... het is abacadabra voor veel ouders. Het zijn begrippen uit de wereld van het gamen. En daarmee uit de wereld van veel kinderen en jongeren. Om meer te begrijpen van die wereld kunnen ouders, begeleid door hun eigen gamende kind, op zaterdag 3 april meedoen aan een spannende Game-Expeditie in Eindhoven.foto: The Party

Wat meer begrijpen van de cultuur en beleving van het gamen is een belangrijke voorwaarde om gamende kinderen op een constructieve manier te begeleiden. Tijdens een ludieke Game-Expeditie worden ouders daarom, onder begeleiding van hun gamende zoon of dochter, anderhalf uur lang ondergedompeld in de wereld van onder andere RPG’s, strategies en platform games tijdens The Party. Aan deze grootste indoor LAN-Party van de Benelux van 2 t/m 4 april in het Beursgebouw in Eindhoven doen z’n 1000 enthousiaste gamers mee. De expeditie wordt verzorgd door Herm Kisjes en Erno Mijland in samenwerking met de organisatie van het evenement.

De Game-Expeditie bestaat uit drie onderdelen. Ouders krijgen eerst een rondleiding tijdens de LAN-party. Ze maken kennis met gamers en actuele spellen in allerlei genres en worden uitgenodigd de gamers het hemd van het lijf te vragen. Op het Gameplein is er vervolgens gelegenheid zelf enkele eenvoudig te spelen games uit te proberen. De jongeren kunnen hun ouders uitleg geven over de spellen. Daarna verzorgen Kisjes en Mijland een korte presentatie over de aantrekkingskracht op jongeren van games. Ze gaan ook in op de risico’s van met name overmatig gamen en vertellen hoe je je kind kunt opvoeden en begeleiden richting gezond gamegedrag. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Voor elk gezin is er na afloop van de presentatie een exemplaar van het boek. Daarna kunnen deelnemers nog vrijblijvend rondkijken en gamen op het Gameplein.

De expeditie gaat drie keer van start: om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur, met maximaal 20 deelnemers per ronde. De kosten bedragen 25 euro (ouder), 20 euro (tweede ouder van hetzelfde gezin) en 10 euro per kind. Inschrijving voor deze unieke belevenis kan hier. Wees er snel bij, want vol is vol!

Meer informatie over The Party staat op www.the-party.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten