Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

28 mei 2010

Stripverhaal van Suske en Wiske over gamenOp 12 mei is bij Standaard Uitgeverij een nieuw album verschenen van Suske en Wiske: "De Gamegoeroe". Suske is in het verhaal een gamer die met een online game een prijs wint: hij wordt door een gamegoeroe uitgenodigd op diens privé-eiland voor het spelen van een spel waarin werkelijkheid en virtualiteit door elkaar lopen. De gamegoeroe blijkt een 'bad guy' die alleen maar geld wil verdienen door anderen mee te laten kijken naar het spel, waarbij het leven van Wiske op het spel staat.

De gebruikelijke humoristische verwijzingen gaan dit keer over gamen. Zo maken we kennis met Larry, de mannelijke evenknie van Lara Croft.

Het verschijnen van dit album is vooral een teken dat de gamecultuur steeds breder gekend wordt en door de mainstream entertainment branche wordt opgepikt als onderwerp om jongeren aan te spreken.

Aan het album is een wedstrijd gekoppeld ter gelegenheid van 65 jaar Suske en Wiske.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten