Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

20 december 2010

Nieuwe editie Gamescool

Gamescool is een online leeromgeving waarin docenten (en andere mensen die met jongeren werken) kunnen leren om les te geven in het maken van games op school. De nadruk van de cursus ligt op het zelf bouwen van games. Het maken van games door leerlingen is een interessante activiteit waarmee aan meerdere leerdoelen en vakgebieden gewerkt kan worden: wiskunde (meetkunde), animatietechnieken en tekenwerk, muziek en geluidproductie, creativiteit, samenwerken en programmeren. Maar ook de inhoud van de game kan over educatieve onderwerpen gaan: geschiedenis, natuurkunde, economie of welk vak dan ook. Er is een cursus gericht op het voortgezet en hoger onderwijs (jongeren vanaf 12 jaar) en het primair onderwijs (jongeren van 10-12 jaar).

In Gamescool leren docenten in zes online lessen en twee 'IRL'-lessen de kneepjes van het bouwen van games, gamedesign en ook het gebruiken van games in de klas: het toepassen van zogenaamde ‘serious games’ in bestaande lessen om daarmee beter les te geven. Tot nu toe hebben ruim 45 docenten en andere professionals meegedaan uit Nederland, Frankrijk, Aruba en Suriname. Op 31 maart 2011 start een volgende cursus. Aanmelden en meer info: www.gamescool.nl of www.gamescool.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten