Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

17 september 2011

iSpectrum: serious game voor mensen met autisme

Bijschrift toevoegen
Op dit moment ontwikkelen vijf Europese organisaties, in samenwerking met een huisarts, het bedrijfsleven en gebruikers-adviesgroepen, een virtuele 3D-omgeving met serious games speciaal voor mensen met ASS onder de titel iSpectrum.

Het product is bedoeld om vaardigheden te oefenen in het kader van werk. Tijdens het spelen leren gebruikers lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen begrijpen en oefenen ze in het aangaan van sociale relaties, gespreksvaardigheden en het omgaan met abstracte concepten. 

Aanleiding voor het maken van het spel is de constatering dat de werkloosheid onder mensen met ASS te hoog is. Mensen met ASS hebben vaak moeite met communicatie, sociale integratie en sociale verbeelding. Als gevolg daarvan is het moeilijk een beroepsopleiding te volgen, passende vacatures te vinden of een baan te behouden. iSpectrum wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten