Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

14 december 2011

Kan gamen de gezondheid positief beïnvloeden?


In de media wordt veel gezegd en geschreven over gamende jongeren. Er is al bewijs dat jongeren veel meer stilzitten dan vroeger. Op school brengen ze het grootste deel van de dag zittend door. En een groot deel van de vrije tijd wordt besteed aan tv kijken, computeren of gamen. De Vrije Universiteit Amsterdam gaat vanaf januari onderzoek doen naar de gezondheidseffecten van games. Een van de vragen daarbij is of het spelen van bewegingsbevorderende games daadwerkelijk een bijdrage levert aan de gezondheid van de spelers.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen een Playstation MOVE met daarbij de nieuwste spellen. De helft van de deelnemers krijgt deze actieve game upgrade bij aanvang van de studie, de andere helft na ongeveer een jaar. Dit gebeurt op basis van loting.

De onderzoekers zoeken gezinnen die mee willen doen aan het onderzoek. Een jongere binnen het gezin zal tijdens het onderzoek centraal staan. Alle leden van het gezin zal lopende het onderzoek gevraagd worden een online vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt 4 keer in 10 maanden. De jongere zal daarnaast 3 keer uitgenodigd worden voor de metingen.

MyGame is een onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit Amsterdam en het onderzoeksinstituut EMGO+. Meer informatie staat op http://my-game.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten