Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

17 februari 2014

Informatie-avond over gamen en autisme in Middelburg

Op dinsdag 1 april vindt op CSW Van de Perre aan de Griffioenstraat 17, 4334 BK Middelburg een informatie-avond plaats over het thema gamen en autisme. De avond wordt georganiseerd door MEE Zeeland.

Veel jongeren met autisme voelen zich aangetrokken tot technologie, computers en games. De wereld van nulletjes en eentjes is immers voorspelbaar en helder en technologie luistert in principe altijd naar jouw commando’s. De sociale wereld is voor mensen met autisme veel complexer. Ouders en begeleiders zien dat gamen een plezierige activiteit kan zijn, maar ze maken zich ook vaak zorgen over de enorme aantrekkingskracht van games op jongeren met autisme. Wanneer gaat gamen voor je ontspanning over in overmatig gamen of zelfs gameverslaving? En wat kun je doen als ouder of begeleider om ervoor te zorgen dat het gamen een gezonde activiteit blijft?

Journalist Erno Mijland en verslavingsdeskundige Herm Kisjes schreven een boek over dit onderwerp: 'Gamen en autisme'. Ze deden onderzoek en voerden vele gesprekken met deskundigen, gamers met autisme en hun ouders. Tijdens de informatie-avond gaan ze in op de aantrekkingskracht van games, de match tussen games en kenmerken van autisme en de mogelijkheden en risico's van het spelen van games. Verder geven ze enkele adviezen voor opvoeders en begeleiders. In het tweede deel van de avond is er gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar van gedachten te wisselen.

De avond is bedoeld voor ouders en begeleiders van kinderen en jongeren met autisme met een gemiddelde tot hoge cognitieve begaafdheid. De jongeren zijn zelf ook van harte welkom. Tijdens de avond is het boek van Mijland en Kisjes met korting verkrijgbaar.

Aanmelden of vragen? Stuur een e-mail aan m.vanwaarde@meezeeland.nl. Deuren open vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Entree is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten