Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

31 mei 2010

Opvoedkundige Tischa Neve bij Koffietijd

Opvoedkundige Tischa Neve geeft een aantal tips voor het begeleiden van kinderen rond gamen. "Jij moet als ouder de leiding nemen en ze aan afspraken houden." Ook een gesprekje met ex-gameverslaafde Ben Elsinga, die zelf een boek schreef over het onderwerp.

28 mei 2010

Gamen: hoe blijf je alert?



Bij veel games moet je als speler langdurig alert blijven. Een kop koffie, een glas cola of een energy drink binnen handbereik kan dan helpen. Er zijn ook andere middeltjes om energiek en alert te blijven, zoals druivesuikertabletten.

Beter Gamen is een mini-onderzoek gestart om inzicht te krijgen in welke drankjes en middelen gamers gebruiken om langer alert te kunnen blijven. Welke drankjes en middelen helpen, welke niet... en zijn er ook nadelen aan het gebruik ervan?

Gamers die mee willen werken aan het onderzoek, kunnen een online vragenlijst invullen. Het beantwoorden van de vragen kost vijf tot tien minuten. Het resultaat van het onderzoek zal gepubliceerd worden op deze website.

(foto: Mario Spann)

Stripverhaal van Suske en Wiske over gamen



Op 12 mei is bij Standaard Uitgeverij een nieuw album verschenen van Suske en Wiske: "De Gamegoeroe". Suske is in het verhaal een gamer die met een online game een prijs wint: hij wordt door een gamegoeroe uitgenodigd op diens privé-eiland voor het spelen van een spel waarin werkelijkheid en virtualiteit door elkaar lopen. De gamegoeroe blijkt een 'bad guy' die alleen maar geld wil verdienen door anderen mee te laten kijken naar het spel, waarbij het leven van Wiske op het spel staat.

De gebruikelijke humoristische verwijzingen gaan dit keer over gamen. Zo maken we kennis met Larry, de mannelijke evenknie van Lara Croft.

Het verschijnen van dit album is vooral een teken dat de gamecultuur steeds breder gekend wordt en door de mainstream entertainment branche wordt opgepikt als onderwerp om jongeren aan te spreken.

Aan het album is een wedstrijd gekoppeld ter gelegenheid van 65 jaar Suske en Wiske.