Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

26 oktober 2010

Tijdschrift J/M begint website over gamen

Veilig Gamen is de titel van een nieuwe website voor ouders van gamende kinderen. De website is een initiatief van het tijdschrift J/M.

De makers schrijven: "Gamen heeft voor veel kinderen positieve effecten. Het is goed voor de oog-hand coördinatie, activeert de hersenen en bij internet is er zelfs ook een sociale component. Door online te spelen en online te netwerken krijg je soms vrienden over de hele wereld. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk gevaren. Ruim twintigduizend kinderen zijn inmiddels verslaafd aan gamen, en afkickklinieken ontwikkelen een aanbod voor dit type cliënten. Ook worden kinderen soms via internet door volwassenen benaderd met rare voorstellen of worden ze digitaal gepest door leeftijdsgenoten."

Veilig gamen wil ouders informeren over de inhoud van (nieuwe) games door middel van recensies. Daarnaast biedt de website achtergrondinformatie over kinderen en de digitale wereld en opvoedingsadviezen voor ouders van computerende/gamende kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten