Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

19 december 2010

‘Gameverslaving’ op Najaarsconferentie in Driebergen

Op donderdag 2 december vond de Najaarsconferentie Verslavingsbehandeling en Vroegsignalering plaats in Driebergen, georganiseerd door Resultaten Scoren/ZonMw. Op de conferentie vonden diverse lezingen en workshops plaats. Eén ruimte was gewijd aan internet- en gameverslaving.

Er werd gestart met de workshop van Laura DeFuentes-Merillas en Nicolle van Mil (beiden werkzaam bij Novadic-Kentron). De boeiende presentatie ging over de ontwikkeling van een behandelprotocol internet- en gameverslaving. Vanuit onderzoek (samen met het wetenschappelijk instituut IVO) en de behandelpraktijk is de behandeling van internet- en/of gameverslaving ontwikkeld. In de presentatie werd een aantal praktische voorbeelden gegeven.

Tim Schoenmakers (IVO) gaf de workshop ‘Gameadvies op maat’. In de workshop werd een algemene inleiding gegeven over gameverslaving en er werd uitleg gegeven over een website die ontwikkeld gaat worden ‘GameAdviesOpMaat.nl’. Lees meer over de presentatie…

Herm Kisjes (Betergamen.nl en Fontys Hogescholen) verzorgde de workshop ‘gamen en preventie’. De toename van het aantal gamende jongeren, de toename van het aantal uren spelen van games en de enorme groei van de game-industrie, geeft de vraag hoe jongeren op een ‘gezonde’ manier gebruik kunnen maken van dit medium. Preventie is hierbij noodzakelijk om mogelijke toekomstige problemen bij gamen te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten