Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

25 november 2011

Onderzoek gamen en autisme

Uit vele observaties, interviews en klinische rapporten blijkt dat veel kinderen en adolescenten met een autismespectrumstoornis (ASS) enthousiast zijn over videogames. Roy Vervenne en zijn projectgroep zijn vanuit de Universiteit van Amsterdam bezig met een onderzoek naar de motivaties van mensen met een Autismespectrumstoornis om videogames te spelen. Hiervoor zoeken zij respondenten met autisme.

Vervenne: 'Met deze studie wil ik autisten beter leren begrijpen. Een verduidelijking in deze motieven kan namelijk gebruikt worden voor het op maat maken van videogames waar autisten vaardigheden mee kunnen verbeteren. Ik zoek in totaal zo’n 30 respondenten met een Autismespectrumstoornis. De vragenlijst staat online en zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Ook ben ik nog op zoek naar minstens drie personen die zich willen laten interviewen over hetzelfde onderwerp.'

Als je mee wilt werken aan een interview kan je mailen naar roy.vervenne@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten