Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

12 december 2011

Radioprogramma Labyrint over 'gamification'

Waar games voorheen het domein waren van jongeren en tot doel hadden om je te ontspannen, zien we tegenwoordig steeds meer games of gameprincipes in het dagelijks leven. De gezondsheidszorg, het bedrijfsleven en het onderwijs hebben games ontdekt als middel om onder andere een boodschap over te brengen, informatie over de speler te verzamelen of behandelingen minder onaangenaam te maken.

Op 4 december 2011 waren Pieter van der Wielen met Ben Schouten te gast in een thema-uitzending over dit onderwerp in het VPRO-radioprogramma Labyrint. Schouten is sinds kort hoogleraar 'playful interaction' aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij zal vooral op zoek gaan naar wat spelers nu precies motiveert en hoe je de motivatie voor het spel kunt vasthouden als de speler het in het spel geleerde moet gaan toepassen in de praktijk, de zogenaamde transfer. Schouten is ook verbonden aan Fontys Hogescholen als lector Serious Gamedesign.

1 opmerking:

  1. Meer over Gamification? Check http://www.coolermedia.nl/diensten/gamification/ voor meer informatie en kijk op de blog.

    BeantwoordenVerwijderen