Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

17 mei 2012

NK Gaming 2012 in Eindhoven

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni vinden de finalerondes van het Nederlands Kampioenschap Gaming 2012 plaats in het IJssportcentrum Eindhoven. Op basis van een aantal voorrondes (grotendeels online) in de loop van mei worden de beste gamers van Nederland geselecteerd. Zij zullen twee dagen samen strijden voor het eremetaal en kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Zuid Korea in oktober.

Rond het NK Gaming is een breder evenement opgezet dat onderdeel vormt van de Dutch Technology Week. Naast de NK-wedstrijden is op beide dagen in het IJssportcentrum een informatie- en gameplein en is er volop gelegenheid voor gamesporten, onder andere in de E-Fit Zone.

Op vrijdag 8 juni vindt bovendien de finale plaats van een scholencompetitie gamesporten. Tevens is er die dag een symposium over het stimuleren van bewegen door middel van games. Op zaterdag 9 juni wordt een ruil- en verkoopbeurs voor computerspellen gehouden en kunnen bezoekers samen met studenten een game maken. Daarnaast geeft professor Ben Schouten een publiekslezing, vooral gericht op jongeren. Hij is lector serious game design bij Fontys Hogeschool voor ICT en hoogleraar playful interactions aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ook is er een optreden van Glam-R Street Dance.

Het NK Gaming vindt voor de zesde keer plaats en is het meest prestigieuze toernooi voor de Nederlandse E-sporter. Dit keer zijn drie speltitels door het publiek gekozen via Facebook:

  • Starcraft 2
  • Fifa 2012
  • Call of Duty 4, Modern Warfare. 
Als vierde game wordt Tekken 6 gespeeld.

Het gaming evenement in Eindhoven wordt georganiseerd door de E-sportbond, in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven van Gemeente Eindhoven, het bedrijf Embedded Fitness, Fontys Hogeschool voor ICT en de Technische Universiteit Eindhoven, met steun van diverse sponsors en Eindhoven365. Het evenement is onderdeel van de Dutch Technology Week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten