Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

13 februari 2014

Mini-symposium Gamen en autismeVeel kinderen en jongeren met autisme voelen zich aangetrokken tot technologie, computers en games. Niet zelden zijn ze er steengoed in. Prachtig! Tenminste, als ze naast het gamen en computeren nog een ander leven hebben. Veel ouders, docenten en begeleiders hebben zorgen als gamers niet meer achter de computer weg te slaan zijn. Hoe ga je in gesprek als je nauwelijks zicht hebt op de wereld van het gamen? En op de de mogelijkheden van inventieve en leerzame games? Al deze aspecten komen aan bod op het minisymposium Gamen en autisme op 3 april 2014.

In een compacte, speelse en informatieve bijeenkomst in het game- sport- en gezondheidcentrum FUN-IE-FIT in Almelo krijgen ouders, docenten en hulpverleners slimme en effectieve suggesties aangereikt. Allemaal tips en adviezen die kunnen zorgen voor een goede balans tussen gamen en andere activiteiten en verantwoordelijkheden bij kinderen met autisme. Zonder grote drama’s, ruzies en conflicten.

Tijdens het symposium worden in het FUN-IE-FIT ook alle games ingezet en gespeeld door de congresgangers, zodat ze de volle ‘breedte’ van de gamewereld ervaren. Van sportieve exergames en games met sociale componenten tot de razend populaire en verslavende tactische games. Deelnemers worden bovendien goed geïnformeerd over de inzet van games voor e-health en e-learning in het FUN-IE-FIT. De begeleiding tijdens het (exer)gamen is in handen van Michaelrobbert Brans, programmaleider van het FUN-IE-FIT.

Het inhoudelijk deel van het symposium wordt verzorgd door twee autoriteiten en auteurs van het boek 'Gamen en autisme': Herm Kisjes en Erno Mijland. Kisjes is verslavingsdeskundige en Mijland is specialist op de terreinen media en onderwijs.

Het symposium is voor ouders, docenten en begeleiders van kinderen en jongeren met autisme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten