In 'It's all in the games' zijn twee zelfrapportages opgenomen. Beide vragenlijsten worden door zowel de gamende jongere als door de begeleider beantwoord. Ze kennen een score toe aan een aantal stellingen. Bij de lijst ‘Problemen bij gamen’ vullen ze de score in die zij vinden passen bij de gamer. De gamende jongere geeft bijvoorbeeld aan of hij zelf vindt dat zijn gamegedrag in de afgelopen periode is veranderd. De begeleider geeft aan of hij vindt dat het gamegedrag van de jongere is veranderd. Door samen te kijken naar waar scores overeenkomen en waar ze juist afwijken heb je de basis voor een goed gesprek. Bij de lijst ‘Begeleiden bij gamen’ gaat het vooral om de manier van begeleiden. Werkt die voor beide partijen?
De vragenlijsten zijn gebaseerd op literatuuronderzoek en gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen. Je kunt er geen gevalideerde diagnose mee doen. Wel geven de scores indicaties voor hoe de jongere omgaat met het gamen. Deze indicaties zijn kort beschreven.
Vanaf nu bieden we beide vragenlijsten als printervriendelijk pdf-bestand aan op onze website. Klik op bovenstaande links om ze als pdf te downloaden.
We bieden voor belangstellenden een workshop aan, waarin deelnemers aan de hand van actuele casuïstieken (situatiebeschrijvingen) getraind worden in het werken met de vragenlijsten en het in gesprek gaan met gamende jongeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten