Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

07 februari 2011

Onderzoekers: game samen met je dochter!

Meisjes die regelmatig met een ouder gamen gedragen zich beter, voelen een sterkere band met het gezin, zijn minder agressief en hebben minder last van naar binnen gerichte gedragsproblematiek zoals faalangst, geslotenheid of gedragsproblemen, eenzaamheid en een laag zelfbeeld. Dat meldt tijdschrift Computer Idee, naar aanleiding van een onderzoek door Brigham Young University's School of Family Life onder 287 tieners (jongens en meisjes) in de leeftijd van 11 tot 16. Bij de jongens traden de positieve effecten niet op.

De onderzoekers keken naar de invloed van games op factoren als positief gedrag, agressie, de band met het gezin en mentale gezondheid. Daarbij vroegen ze zich ook af of het samen gamen met een van de ouders een positief effect zou hebben. De resultaten van het onderzoek:
- meisjes spelen minder vaak games dan jongens;
- meisjes spelen wel net zo vaak als jongens games met hun ouders;
- meisjes spelen andere games, met name minder gewelddadige games, dan jongens;
- het positieve effect bij meisjes trad vooral op als de dochter met de vader computerspelletjes speelde (de onderzoekers verklaren dat door te stellen dat er niet veel moeders zijn die überhaupt computerspelletjes spelen).

(Tip van Ouders Online)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten