Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

10 oktober 2012

Chinees onderzoek over internetverslaving met MRI-scans

Mensen die gediagnosticeerd zijn met een internetverslaving, blijken afwijkingen te hebben in de hersenen. Dit blijkt uit Chinees onderzoek van Fuchun Lin, Yan Zhou, Yasong Du, Lindi Qin, Zhimin Zhao, Jianrong Xu en Hao Lei. Vooral de onderlinge verbindingen tussen hersencellen in verscheidene hersengebieden wijken af.

De Chinese wetenschappers onderzochten mensen die lijden aan internetverslaving met een MRI-scanner en vonden afwijkingen in de witte materie in hersengebieden die met emotie en cognitie te maken hebben. De witte materie wordt gevormd door 'draden' die hersencellen met elkaar verbinden. Cliënten met internetverslaving zouden een verminderde structurele integriteit en organisatie van de witte materie te hebben. Volgens de wetenschappers komt het hersenbeeld dat bij internetverslaafden is gevonden overeen met wat in de hersenen van drugsverslaafden wordt aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten