Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

03 november 2012

Workshop Gameverslaving op 16 november

Kinderen en jongeren komen tegenwoordig bijna allemaal in aanraking met (computer) games. Recente onderzoeken geven aan dat een kleine minderheid van de jongeren problemen heeft bij gamen. Ze verliezen de balans met andere activiteiten uit het oog, wat kan leiden tot mindere schoolprestaties of veranderend (sociaal) gedrag. Naast de ouders, spelen de school, hulpverleners en opvoedingsondersteuners een belangrijke rol bij preventie en het begeleiden van gamende jongeren. Maar hoe pak je dat aan?

Op vrijdag 16 november verzorgt Beter Gamen een workshop voor begeleiders van jongeren in onderwijs en zorg. Aan het eind van de workshop hebben deelnemers een grotere kennis van en inzicht in de wereld van het gamen, de kenmerken van gameverslaving, mogelijkheden voor preventie en begeleiding bij overmatig gamen. In dialoog bespreken ze hoe je als professionele begeleider een bijdrage kan leveren aan gezond(er) gamegedrag bij jongeren. In de workshop wordt gewerkt met de door Beter Gamen ontwikkelde Toolkit Gezond Gamen. Er is gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het inbrengen van cases uit de eigen praktijk.

De workshop vindt plaats in Eindhoven van 13.30 - 16.30 uur. Kosten bedragen 115 euro inclusief koffie en thee en een exemplaar van het boek 'It's all in the games'. Inschrijven en meer informatie? Klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten