Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

16 augustus 2011

Persoonlijke identiteitsgegevens van jonge gamers vastgelegd in China

In China treedt vanaf 1 oktober een nieuwe wetgeving in werking. De wet maakt het mogelijk dat persoonlijke identiteitsgegevens van online gamers worden vastgelegd met als doel gameverslaving onder jongeren terug te dringen. Het is onduidelijk wat men verstaat onder gameverslaving en welke gevolgen dit heeft voor de privacy van gamers.

Eerder dit jaar besloot China al dat vanaf 1 maart 2012 gestart gaat worden met een project voor ouderlijke controle bij gamen. De game-industrie moet diensten voor ouders aanbieden om het gedrag van hun kinderen te monitoren. Ouders zouden de mogelijkheid moeten krijgen het aantal game-uren te beperken en er zouden door de game-aanbieders accounts beschikbaar gesteld moeten worden zodat ouders toezicht kunnen houden op hun kinderen. Op deze manier wil men voorkomen dat de kinderen verslaafd raken aan online games.

(Bron: Radio 86)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten