Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

28 augustus 2011

Game voor kinderen met autisme

Het herkennen van gezichtsuitdrukkingen kan voor kinderen met autisme een moeilijke opgave zijn. In ons recent verschenen boek 'Gamen en autisme' beschrijven we een aantal educatieve games aan de hand waarvan deze kinderen kunnen oefenen met gezichtsuitdrukkingen. Over twee jaar komt daar een nieuw spel bij: de ‘LIFEisGAME, ofwel 'Learning of Facial Emotions using Serious GAMEs'.

Het spel is in Portugal bedacht door afgestudeerden van de Universiteit van Oporto. Wetenschappers van deze universiteit gaan nu in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit van Texas in de V.S.  het spel verder ontwikkelen en testen.

In het spel gaat het erom emoties als blijdschap en verdriet te herkennen op basis van een meer rationele analyse van bijvoorbeeld de vorm van de wenkbrauw en de stand van de ogen. Het spel werkt met een touchscreen interface: spelers kunnen met hun vingers gezichten van mensen, dieren en animatiefiguren veranderen, waardoor ze de vormen in het gezicht beter gaan herkennen die bepalen welke emotie wordt uitgedrukt.

(Bron: Portugal News Online, de foto is afkomstig uit een journaalreportage van de Portugese televisie over het project)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten