Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

07 oktober 2011

Nieuwe educatieve website van Kennisnet

Kenny.nl is een nieuwe website met educatieve spelletjes, filmpjes en oefeningen voor kinderen uit groep 1 en 2. Kinderen kunnen we zowel op school als thuis veilig mee computeren en tegelijk spelenderwijs wat leren. De site is ontwikkeld door Kennisnet in een co-creatietraject met leerkrachten, ouders, Mijn Kind Online en drie ontwikkelpartijen. Het centrale karakter in de website is Kenny, een vogel die in een Koekoeksklok woont.

Kennisnet ontwikkelde de website, omdat bij leerkrachten en ouders behoefte bestaat aan een platform om kinderen zelfstandig en veilig op de computer te laten spelen. Voor leerkrachten is Kenny.nl een bron van spellen en oefeningen die aansluiten bij de leerdoelen in de klas. Kinderen leren bijvoorbeeld klokkijken, taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie. De leerkracht kan kiezen tot welke spellen de leerling toegang heeft. Ook voor ouders biedt dit een uitkomst. Zij kunnen hun kind op een verantwoorde manier zelfstandig op de computer laten. Er is namelijk veel aandacht besteed aan veiligheid. De site wordt bijvoorbeeld fullscreen weergegeven en is alleen te verlaten door een tekstuele opdracht of de Escape-toets. In ‘embedded‘ YouTube filmpjes worden geen reclameboodschappen of links naar andere filmpjes weergegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten